KiVa-talli | Monipuoliset hevosalan palvelut
KiVa-tallin-laadukkaat-tarha-alueet.jpg

Hevoset

Hevoset

Hevoset

Carolus-kivatalli-hevoset-esittelykuva.png
 

r. Carolus (Hamlet – Casco) s. 2007

Kokonsa ja kapasiteettinsa puolesta Carolus pitää ehkä itseään tallin kuninkaana. Nuoruutensa Carolus oli varsinainen riutunut raakile ja se satuloitiinkin vasta 5,5-vuotiaana, Tuiskun käsiin Carolus päätyi 6-vuotiskeväänä. Ulkomuotonsa puolesta Carolusta ei olisi uskonut tulevaksi kilpahevoseksi, mutta hypätessä Tuisku tunsi heti istuvansa kapasiteetikkaimman hevosen kyydissä, jossa on koskaan istunut ja tuo tunne on säilynyt tähän päivään asti. Estekorkeudet eivät tule koskaan olemaan menestyksen tiellä, mutta kunto ja rutiini ei ole toistaiseksi riittänyt isoissa luokissa radan loppuun asti.


I’m Yours-hevonen-kivatalli-hevoset-esittelykuva.png
 

o. I’m Yours (I’m Special de Muze – Utabor van ’t Gestelhof) s. 2015

I’m Yours on Tuiskun ensimmäisen isojen luokkien hevosen Chardonay van de Kempenhoeven varsa ja myöskin ensimmäinen itselle ”teetetty” varsa. Mikäli ”Jorma” tulee äitiinsä ja isäänsä niin siitä on odotettavissa kyvykäs kilpahevonen. Tällä hetkellä "Jorma" on vielä 2019 kevääseen asti Latviassa opettelemassa esteratsastuksen alkeita. Mielenkiinnolla odotamme mitä tästä nuorukaisesta kehittyy tulevaisuudessa.


Fiona-J-hevonen-kivatalli-hevoset-esittelykuva.png
 

t. Fiona J (Canturo – Numero Uno) s. 2010

Fiona löytyi eräältä Milkan ja Tuiskun hevosreissulta. Fiona oli n.15:stä irtohyppäävästä halvin, pienin ja karvaisin, mutta myös yksi suvukkaimmista. Milka ihastuikin sen varoivaiseen hyppyyn ja hyvään sukuun. Arasta ja pienestä neidistä on kasvanut rohkea, energinen, varovainen ja Milkalle juuri sopivan kokoinen hevonen. Fiona hyppäsi 5-7-vuotiaana ikäkausikilpailut tasaisen varmasti tuoden lähes aina ruusukkeen kotiin. 7-vuotiskauden lopun Fiona sai ottaa vähän kevyemmin kisatauolla Milkan ollessa raskaana. Nyt 8-vuotiskaudella Milka on hakenut rutiinia 130cm radoilta ja Fiona on tuntunut niissä ihan yhtä hyvältä kuin pienemmissäkin luokissa. Milka odottaa innolla mihin Fionan kanssa tulevaisuudessa pääsee, mutta tarkoituksena on edetä rauhallisesti pikkuhiljaa, jotta Fionalle maltilla luotu suuri itseluottamus säilyy.


Ilene-hevonen-kivatalli-hevoset-esittelykuva.png
 

t. Ilene (Cardento – Padinus) s. 2013

Ilene ostettiin 3-vuotiaana, kun olimme katsomassa irtohyppääviä hevosia. Varsinaisesti emme etsineet silloin niin nuorta hevosta, mutta äiti ihastui sen sukuun, hyppyyn ja hyvään asenteeseen ja päätti ostaa sen. Ilene on ollut kaikinpuolin varsin helppo nuori hevonen niin käsiteltäessä kuin ratsastaessakin. Kaikki, jotka ovat sillä ratsastaneet ovat kehuneet kuinka mukava se on ja jopa äiti on uskaltautunut ratsastamaan omaa hevostaan Ilenen kiltin luonteen ansiosta. Ilene on osoittautunut varsin rohkeaksi ja sen kanssa on voinut edetä melko nopeastikin. Se on nyt 5-vuotiskaudella tehnyt hyviä ratoja 110cm tasolla ja aika näyttää mihin tämän kyvykkään nuoren kanssa päästään.


 

t. High Hopes (Breitling - Bollvorm's Lagunas) s. 2012

"Höpsö" saapui meille aikalailla vahingossa elokuun loppupuolella, kun Carlord osoittautui sen verran vammautuneeksi ettei sen ura isoissa luokissa todennäköisesti enää jatku. Carlordin entiset omistajat halusivat hänet takaisin kotiin opetusmestariksi pienten luokkien kisaajille ja ehdottivat vaihtoa tähän nuoreen lupaukseen, jota aletaan nyt tosissaan treenata kohti isoja luokkia. Toistaiseksi "Höpsö" on menestynyt malliikkaasti Latviassa ikäluokkakilpailuissa mm. voittaen tänä vuonna 6-vuotiaiden mestaruuden. Aika näyttää astuuko "Höpsö" koskaan Carlordin jättämiin suuriin saappaisiin, mutta potentiaalia pitäisi löytyä varsin päteväksi estehevoseksi.