KiVa-talli | Monipuoliset hevosalan palvelut
KiVa-tallin-kenttä-ja-Tuisku-Kivikoski-Vainio.jpg

Tiimi

Tiimi

KiVa-tallin tiimi

tuisku-kivikoski-vainio-ja-carlord-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png

Tuisku Kivikoski-Vainio

Syntymäaika ja -paikka: 1991, Nuppulinna
Ammatti: Yrittäjä, ratsastaja, valmentaja

Hevosperheestä lähtöisin oleva esteratsastaja on yrityksen toinen omistaja ja päävastuussa tallin toiminnasta. Tuisku on kilpaillut lapsesta asti menestyksekkäästi kansallisella tasolla ja kouluttanut sinne useita hevosia. Tuiskulla on käytössä kaksi hyvää hevosta Suomen kärkitasolle; ruunat Carolus ja Carlord, tosin Carlord on ollut pitkään sairaslomalla ja poissa kilpailuista. Nämä kimoherrat ovat ratsastajalleen erityisen tärkeät.

Valmentajana Tuisku on kannustava, suora ja ahkera sekä aina hevosen puolella. Oppilaita on tällä hetkellä 3-tasolla kilpailevista junioreista myöhemmällä iällä kilpailemisen aloittaneisiin aikuisiin. Pyrkimyksenä on saada jokaiselle ratsastajalle onnistumisen elämyksiä hienossa lajissa; käyttöön ja tavoitteisiin sopivalla hevosella. Tuisku toivoo, että jokainen valmennettava urheilisi myös jollain muulla tavalla. Tällä hetkellä Tuisku valmentautuu itse aktiivisesti Piia Pantsun johdolla ja kokee saavansa omasta harjoittelusta paljon annettavaa myös valmennustyöhön.

Vapaa-aika kuluu pitkälti pienen Viljo-pojan ja Hilkka-tytön kanssa , mutta ajan salliessa harrastuksiin kuuluu myös lenkkeily ja jooga.


Ville-vainio-ja-Telma-poni-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png

Ville Vainio

Syntymäaika ja -paikka: 1988, Jokela
Ammatti: Palomies, yrittäjä

Palomiehenä työskentelevä Ville on yrityksen toinen omistaja ja vastaa talouden, piha-alueiden ja pohjien hoidosta sekä osallistuu vapaapäivinään hevosten päivittäiseen hoitoon. Villen ensikosketus hevosiin on tapahtunut ravipelaamisen muodossa jo alle kouluikäisestä lähtien, mutta ratsuhevoset ovat tulleet tutuiksi vasta Tuiskun myötä. Nykyään Ville taitaa jo hyvin pitkälle hevosarjen kulun. Urheilumiehenä Ville seuraa aktiivisesti Tuiskun kilpailemista ja onkin tuttu näky hevosautonkuskina, hevosenhoitajana ja kuvaajana. Omien sanojensa mukaan hän hoitaa managerin roolia. Ville kilpailee myös itse harrastusmielessä asiakkaan omistamalla Telma-tammalla.

Perheen, tallin ja työn lisäksi Ville harrastaa koripalloa ja kuntosaliliikuntaa. Mikäli asiakkailla on halua kehittää omaa fyysistä kuntoaan niin Ville antaa mielellään treenivinkkejä ja järjestää tallilla kuntopiirejä, kun vaan aikataulut antavat myöden.


milka-kivikoski-ja-fiona-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png
 

Milka Kivikoski

Tuiskun pikkusisko Milka on kilpaillut myös lapsesta asti menestyksekkäästi isompien sisarusten perässä. Milkalla on käytössä 8-vuotias tamma Fiona J sekä 5-vuotias lupaava tamma Ilene. Aikaisemmilta kausilta Milkalla on kilpailukokemusta aina 140-tasolle asti.

Omien hevosten treenaamisen lisäksi Milkan päivät koostuvat pienen pojan Mikin hoidosta ja pääsykokeisiin valmistautumisesta. Lisäksi Milka on erittäin aktiivinen lenkkeilijä!


Elli-Kivikoski-Eläinlääkäri-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png
 

Elli Kivikoski / Eläinlääkäri

Elantonsa pieneläinlääkärinä tienaavalla Ellillä on vuosien kokemus myös hevosten terveyden huollosta lastensa kilpahevosten hoidon ansiosta. Elli käy tallilla lähes päivittäin, joten eläinlääkärin apu on hyvin usein asiakkaidemme saatavilla. Elli auttaa myös mielellään vammojen ennaltaehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä niin urheilu- kuin harrastehevosiakin.
Vapaa-aika on Ellille melko vieras käsite ja hän viihtyykin ison osan siitä tallilla. Viikonloppuisin hevosten ulosviennin jälkeen kokoontuu usein tallimme vanhemman kaartin kahvitunti tai kaksi.


Leena-Majuri-Järjestyksen-ylläpitäjä-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png
 

Leena Majuri / Järjestyksen ylläpitäjä

Onko tavarat palautettu paikoilleen? Muistitko siivota pesupaikan käytön jälkeen? Jos et, Leena kyllä muistuttaa, mutta hyvässä hengessä! Leena työskentelee armeijalle ja se näkyy myös tallin siivousrutiineissa. Tallityöt ovat Leenalle luonnon kuntosali ja olemmekin saaneet nauttia Leenan palveluksista ja yli kymmenen vuoden ajan. Jokainen tallinpitäjä tarvitsisi oman Leenan, mutta tällaisia aarteita ei niin vain löydä!

Ratsastusta Leena harrastaa nykyään joskus ja jouluna, yleensä jonkin hauskan tapahtuman yhteydessä Ellin kanssa naamiaisasuun pukeutuneena.


Rene Enroth henkilöesittely KiVa-talli.png
 

Rene Enroth

Rene on työskennellyt Tuiskulle ensimmäisen kerran jo Raken aikoina ollessaan vasta 16-vuotias, mutta on välissä kouluttautunut ratsastuksenohjaajaksi ja työskennellyt kouluratsastaja Tuija Tuomiselle. Master Dressagen ajoilta Rene sai paljon kokemusta nuorista hevosista ja pääsi valmentautumaan muun muassa Anna Blomgrenin ja Christopher Hessin silmien alla.

Tallitöiden ohella Rene auttaa pitkäjalkaisena Tuiskun hevosten läpiratsastuksessa, huolehtii kisamatkoilla hevosten hyvinvoinnista ja ratsuttaa muiden asiakkaiden hevosia. Tavoitteena on löytää laadukas kouluhevosprojekti, jonka kanssa pääsisi taas kilpailemaan ja valmentautumaan tosissaan. Rene on ollut lapsesta asti hevosten kanssa tekemisissä ja pystyy vastaamaan koko tallin pyörittämisestä Tuiskun ja Villen poissaollessa. Monitoimimieheltä sujuu tarvittaessa myös kummityttö Hilkan & co hoito ja lisäksi hän on erittäin ansioitunut tallin juhlatoimikunnassa!


Viljo-Vainio-Todellinen toimitusjohtaja-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png
 

Viljo Vainio / Todellinen toimitusjohtaja

Kolme vuotias Viljo on Tuiskun ja Villen esikoinen, joka osallistuu tallin toimintaan lähinnä työnjohtajan asemassa, mutta tarvittaessa onnistuu myös rehujen laitto ämpäreihin tai traktorihommat apukuskin roolissa. Viljolla on myös oma Kakku-poni, mutta toistaiseksi ratsastusinto on ollut niin satunnaista, että Kakku kilpailee kansallisia pikkuponi-luokkia Martta Weckstenin kanssa. Erikoisuutena Viljolla on diagnosoitu Downin syndrooma, joka hidastaa kehitysta, mutta muuten täysin terveen pojan vauhtiin se ei ole vaikuttanut millään tavalla. Tuisku ja Ville kertovat mielellään lisää elämästä hurmaavan hymypojan kanssa, jos olet itse kiinnostunut asiasta tai tiedät jonkun, jolle koet siitä olevan apua.


Perheen-kuopus-Hilkka-ja-Chihuahua-vahtikoira-Päike-kivatalli-oy-tiimi-esittelykuva.png
 

Perheen kuopus Hilkka

Helmikuussa 2018 syntyi perheen viimeinen jäsen Hilkka. Toistaiseksi toimitusjohtajan työt Hilkka on jättänyt Viljon vastuulle.


 

Vahtikoirat Päike (s.2011) ja Nipsu (s.2009)

Koiramme ovat luonteeltaan lähes kuin yö ja päivä. Nipsu on hyvin hiljainen ja aktiivinen tallillapörrääjä kun taas Päike liikkuu todella säästeliäästi ja lähes aina kun hänet näkee on syynä ärhäkkä haukkuminen jollekin kutsumattomalle vieraalle. Yhteistä näille kahdelle on molempien halu käpertyä sänkyyn tai sohvalle ihmisten viereen nukkumaan. Molemmat ovat persoja herkuille, joten ystävystyminen onnistuu helpohkosti koiranamipussin avulla.